slide slide slide

SERVICII DE INSTRUIRE,
CONSULTANTA SI AUDIT
PENTRU IMPLEMENTAREA SISTEMELOR DE MANAGEMENT

news
10.02.2015: Revizia standardului ISO 14001 a ajuns la ultima etapa

Standardul ISO 14001, referitor la sistemele de management al mediului, a ajuns la stadiul de “FDIS – Final Draft International Standard”, ceea ce reprezinta urmatoarea etapa in procesul sau de revizuire – ca urmare a aprobarii cu o majoritate de 92% a ultimului draft, la finalul anului 2014.

Standardele ISO sunt revizuite la intervale de 3-5 ani, pentru a se asigura relevanta si actualizarea lor. Dr. Anne-Marie Warris, Presedinte al subcomitetului ISO responsabil de revizuirea ISO 14001, explica principalele schimbari, precum si urmatorii pasi:
“ISO 14001 este un standard critic pentru mediul inconjurator” declara Anne-Marie. “Un standard care aduna laolalta toate aspectele legate de mediu, fie ele referitoare la apa, aer, clima, sol si solicita organizatiilor o abordare holistica a acestor aspecte.”

Revizia curenta reprezinta un pas important in evolutia standardului si, desigur, va contine cateva imbunatatiri semnificative ale versiunii precedente. Cateva dintre aceste schimbari sunt bazate pe un studiu realizat de catre comitetul ISO, in randul a peste 5000 de organizatii din 110 tari. Ca rezultat al acestui studiu, noua versiune va pune un accent deosebit pe:
– Managementul strategic al mediului inconjurator
– Leadership
– Protectia mediului
– Performanta de mediu
– Intensificarea abordarii bazata pe “ciclul de viata” al produselor

ISO 14001 se afla acum la faza de “Final Draft”. Aceasta inseamna ca expertii responsabili de revizuirea standardului vor analiza, in cadrul intalnirii lor de la Tokyo, dintre 2 si 7 februarie, comentariile primite pe parcursul perioadei anterioare de dezbatere publica. Rezultatul analizei va fi un draft final care va fi supus votului. Odata aprobat, acesta va fi publicat ca versiune oficiala. Noua versiune a standardului ISO 14001 este asteptata pana la finalul anului 2015.

Sursa: http://www.iso.org/

Copyright© 2014 | www.isoexpert.ro | Toate drepturile rezervate