slide slide slide

SERVICII DE INSTRUIRE,
CONSULTANTA SI AUDIT
PENTRU IMPLEMENTAREA SISTEMELOR DE MANAGEMENT

news
23.09.2015: A fost publicata versiunea finala a ISO 9001:2015!

Cea mai recenta editie a ISO 9001 – standard de referinta in domeniul sistemelor de managementul calitatii – a fost publicata! Acesta este rezultatul unui efort de peste trei ani, depus de catre experti din aproape 95 de tari (atat participanti, cat si observatori), in scopul actualizarii standardului in conformitate cu cele mai moderne tendinte.

Editia din 2015 aduce importante modificari, pe care Dl. Nigel Croft, Presedintele subcomitetului ISO responsabil pentru dezvoltarea si revizuirea standardului, le considera “o evolutie, mai degraba decat o revolutie”. “Aducem cu siguranta ISO 9001 la nivelul secolului 21. Versiunile precedente au fost in buna masura prescriptive, cu multe cerinte pentru proceduri documentate si inregistrari. In editiile din 2000 si 2008, ne-am concentrat mai mult pe managementul proceselor si mai putin pe documentatie.”

“Acum am facut un pas inainte, iar ISO 9001:2015 este chiar mai putin prescriptiv decat versiunile precedente, concentrandu-se in mod deosebit pe performanta. Am realizat acest lucru prin combinarea abordarii pe baza de proces cu filozofia bazata pe risc, precum si prin implementarea ciclului PDCA la toate nivelurile organizatiei.”

ISO 9001:2015 inlocuieste editiile precedente, iar organismele de certificare si organizatiile certificate vor avea la dispozitie un termen de 3 ani pentru a realiza tranzitia la noua versiune.

De asemenea, ISO 9000, care prezinta conceptele de baza si vocabularul utilizat in aceasta familie de standarde, a fost si el revizuit si o noua editie a sa este disponibila.

Atat ISO 9001, cat si ISO 9000 sunt disponibile in prezent in magazinul online ISO. De asemenea, vor fi disponibile si la organismul national de standardizare (ASRO), la o data ce va fi anuntata in viitorul apropiat.

Puteti citi mai multe detalii referitoare la noua versiune ISO 9001, pe site-ul oficial ISO (http://www.iso.org/).

Copyright© 2014 | www.isoexpert.ro | Toate drepturile rezervate